HS Lengte-optimalisering

Dit is het calculatieprogramma waarmee handelslengtes ingedeeld worden met te zagen lengtes.

Het volgende moet bijvoorbeeld gezaagd worden (het kan elk materiaal zijn):
– Materiaal A: 12 stuks van 1460, 40 van 1190 en 27 van 1950 mm.
– Materiaal B: 3 stuks van 1180, 10 van 1345 en 17 van 890 mm.
– Materiaal C: 27 stuks van 1550, 14 van 860 en 32 van 600 mm.

De zaagsnede die door het zaagblad gemaakt wordt is 4 mm. breed. De handelslengtes zijn zes en zeven meter lang. Van Materiaal B is een voorraadstuk van 3100 mm. aanwezig.

Hoe kunnen de handelslengtes en het voorraadstuk het beste ingedeeld worden is de vraag.

Bij de voorkeuren kunnen deze per materiaalgroep ingesteld worden. Het kan ook per individueel materiaal ingesteld worden. Zouden bij het optimaliseren van materiaal geen handelslengtes bekend zijn dan wordt er om gevraagd met een popup-scherm.

De huidige versie is 2.0. In de demonstratievideo (zonder geluid) zijn de handelslengtes voor Materiaal A en B al ingesteld en voor materiaal C nog niet. Tijdens het afspelen kunt u er op dubbelklikken voor tonen op volledig beeldscherm. Start de video door op de onderstaande afbeelding te klikken.

Er zijn maar liefst 15 verschillende handelslengtes in te stellen voor een materiaalgroep of voor elk materiaal afzonderlijk.

Jawel, u kunt het in mm. invoeren.

Kan ik de volgorde van de stuklijst aanhouden of moet ik eerst alle materialen van dezelfde soort bij elkaar sorteren?

U kunt de volgorde van de stuklijst aanhouden.

Kan ik een aantal millimeter instellen om de ruwe zijdes schoon te zagen?

Dat kan in de vorm van de handelslengtes korter instellen.

Is het vooraf in te stellen dat dezelfde lengtes uit de stuklijst zoveel mogelijk na elkaar gezaagd moeten worden uit een handelslengte of voorraadstuk? Nee.

Wat gebeurt er met lengtes die langer zijn dan de langste handelslengte of voorraadstuk?

Die worden op de bestellijst gezet.

Er kunnen voorraadstukken ingevoerd worden om mee te rekenen. En na een berekening kunnen afvalstukken die langer zijn dan een ingestelde lengte automatisch aan de voorraad toegevoegd worden. Voorraadstukken die gebruikt zijn worden verwijderd.

Maar om de voorraad bij te houden voor een bedrijf, daar is het programma niet geschikt voor. Het is alleen geschikt om wanneer nodig ook met voorraadstukken te rekenen.

Windows 7 t/m alle versies van 10 en 11.

Als u een bedrijfsnetwerk heeft dan moet HS Lengte-optimalisering op de computer van elke werkplek geïnstalleerd worden en niet op de server. De calculaties die ermee gemaakt worden kunnen wel op de server gezet worden zodat iedereen er bij kan.

De berekeningen uit het Printmenu zijn te exporteren als tekstbestand, afbeelding of pdf-bestand.

en wil HS Lengte-optimalisering gebruiken. Dat is geen probleem want vanuit een ERP-systeem kan een gemaakte calculatie geselecteerd worden in Windows Verkenner en de lengte-optimalisering start hiermee automatisch op.

Binnen twee tot drie werkdagen.

Het is € 950,00 ex btw.